koop tickets
31 > 16
don 02.02 - 20:15 - Studio 4

Vlaams Radio Koor, Eric Whitacre, Brussels Philharmonic

Januari 2016: Eric Whitacre verovert de harten van heel Vlaanderen, en wordt op zijn beurt halsoverkop verliefd op België én het Vlaams Radio Koor. Het stond dus in de sterren geschreven dat de Amerikaanse superster opnieuw naar ons land zou komen voor een nieuw en uitdagend koor-project!

‘Had ik dit geweten…!’, zei Eric Whitacre na de eerste repetitie met het Vlaams Radio Koor. Hij was overdonderd door de kwaliteit en flexibiliteit van het koor, en had al meteen een ton aan creatieve ideeën voor nieuwe projecten. De rode draad blijft dezelfde: muziek die beroert, toegankelijk is, en mensen over de hele wereld aanspreekt.

Precies wat die andere grote Amerikaanse componist voor elkaar kreeg: Leonard Bernstein mixte Broadway musicals met symfonieën, en imposante opera’s met subtiel vocaal werk. Een perfecte match dus, tussen twee Amerikaanse muzikale heroes.

Flagey, Vlaams Radio Koor

Programma

Leonard Bernstein, Chichester Psalms (versie voor koor, orgel, harp en percussie), Best of All Possible Worlds uit de opera Candide, It Must be So uit de operette Candide, Make our Garden Grow uit de operette Candide

Eric Whitacre, Cloudburst 

Trent Reznor, Hurt (arr. Eric Whitacre)

Martin Gore, Enjoy the Silence (arr. Eric Whitacre) 

Eric Whitacre, Goodnight Moon, Sainte-Chapelle, Sleep 

Artiesten

Vlaams Radio Koor

Solisten Brussels Philharmonic

Eric Whitacre, dir.