Laatste tickets!
31 > 16
don 23.02 - 20:15 - Studio 4

Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor

Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor, Jean-Yves Thibaudet, Stéphane Denève

Ook al heeft de westerse muziektraditie zich intussen losgemaakt van haar kerkelijke bakermat, toch blijven religieuze teksten en het mystieke van het geloof een inspiratiebron voor vele componisten. 

Zo schreef Stravinsky, nochtans bekend om zijn heidense Sacre du printemps, verschillende werken met een religieus karakter, waaronder een sprankelende orkestratie van Bachs  Koraalvariaties ‘Vom Himmel hoch da komm’ (spatie) ich her’ – dat zelf gebaseerd is op een kerstlied van Maarten Luther.

In zijn indrukwekkende Psalmensymfonie zette hij het Laudate Dominum (psalm 150) centraal.

Geen psalm maar de rozenkrans, dat is wat de erg gelovige James MacMillan inspireerde voor zijn 3de Pianoconcerto: een levendig, bezwerend en af en toe etherisch werk. Voor zijn Miserere greep hij dan weer wel terug naar een psalmtekst: die van het overbekende 17de eeuwse Miserere van Gregorio Allegri.

Flagey, Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor

Programma

Igor Stravinsky, Koraalvariaties op le Choral de Noël “Vom Himmel Hoch da komm’ ich her” van Johann Sebastian Bach — Psalmensymfonie, W60

James MacMillan, Pianoconcert nr. 3, “The Mysteries of Light” — Miserere

Wanneer een concert uitverkocht is kunt u zich in onze ticketshop inschrijven op de wachtlijst vanaf één uur voor de aanvang van de voorstelling.

Artiesten

Brussels Philharmonic

Vlaams Radio Koor

Jean-Yves Thibaudet, piano

Stéphane Denève, dir.