koop tickets
15 > 10
zat 22.04 - 20:15 - Studio 1

Ambrose Akinmusire, Koninklijk Conservatorium Antwerpen

The Imagined Savior is far easier to Paint | Best of Belgian Jazz | Jazz 100!

De opleiding jazz van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zet in op praktijkgericht onderwijs met internationale allures, en jaarlijks krijgen een aantal excellerende studenten de kans om tijdens een internationaal coachingproject samen te spelen met een internationale topartiest. Dit jaar werkten ze een week lang onder leiding van de Amerikaanse trompetvirtuoos Ambrose Akinmusire rond de muziek van diens laatste album The Imagined Savior is Far Easier to Paint

Ambrose Akinmusire debuteerde op 19-jarige leeftijd in Steve Coleman's Five Elements. Sindsdien gaat zijn internationale carrière hard: in 2007 won hij de prestigieuze Thelonius Monk International Jazz Competition en begon hij samen te werken met topmusici als Vijay Iyer, Esperanza Spalding en Jason Moran. Vier jaar later bracht hij When The Heart Emerges Glistening uit op het Blue Note label waarvoor hij unaniem lovende recensies kreeg. 

Ambrose Akinmusire bracht zijn artistieke visie op een (nog) hoger niveau met zijn 2de Blue Note release The Imagined Savior is Far Easier To Paint (2014) waarvan hij bijna het volledige repertoire zelf componeerde en waarvan hij ook de volledige productie voor zijn rekening nam. Het album werd alom geprezen en werd derde in de NPR Music’s Jazz Critics’ Poll 2014. 

Sinds de release van The Imagined Savior is Far Easier To Paint kreeg Akinmusire internationale erkenning. Niet enkel binnen het jazz circuit, maar ook binnen het internationale kunstenlandschap. Hij kreeg compositieopdrachten van verschillende jazz festivals, toerde wereldwijd en won verschillende internationale prijzen (oa de Paul Acket Award en de Doris Duke Award)

Flagey, Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Artiesten

Ambrose Akinmusire, trompet

Studenten Koninklijk Conservatorium Antwerpen