koop tickets
18 > 15
zon 23.04 - 20:15 - Studio 1

Muziektheater Transparant

Marguerite Duras, Dirk Roofthooft, Diederik De Cock, Piet Rebel

Le Coupeur d’eau

Op een hete zomerdag is een ambtenaar van het waterleidingbedrijf het water komen afsluiten bij een arm gezin. De vrouw zegt niets maar diezelfde avond is ze met haar man en kinderen op de rails van de TGV gaan liggen.

Marguerite Duras schreef Le coupeur d'eau na het lezen van deze feiten in de krant. Het wordt een kortverhaal over zwijgen, schuld en medeleven. En over onbehagen. Dirk Roofthooft en Diederik De Cock gaan met dit verhaal op zoek naar een talige muzikaliteit van een hete, broeierige dag waarop een vrouw een besluit nam. Roofthooft is virtuoos in taal door haar beperkingen te kennen. Waar taal tekort schiet, doet, Diederik De Cock geluid stil spreken. Een experiment met andere, buitengewone klankkleuren van akoestische instrumenten. Een geïmproviseerd schilderij, gekleurd met taal en muziek.

De tekst Le Coupeur d’eau maakt deel uit van de bundel La Vie Matérielle, verschenen in 1987 bij uitgeverij P.O.L. Het is een verzameling autobiografische teksten en essays waarin Marguerite Duras reflecteert over de grote thema’s in haar literair oeuvre.

Flagey, Muziektheater Transparent, De Singel, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg

[FR]

Artiesten

Marguerite Duras, tekst

Dirk Roofthooft, tekst, regie, acteur

Diederik De Cock, klankdecor, regie, gitaar, drums, comp.

Piet Rebel, saxofoon, comp.