koop tickets
20 > 15
vri 28.04 - 20:15 - Ter Kameren Kerk

Vlaams Radio Koor, Hervé Niquet

Les Femmes

Verborgen achter de zware deuren van oude abdijen, blijft de wereld van kloosterlingen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op de drukke moderne mens: de rust en stilte, de dagen die zich in opperste eenvoud aan elkaar rijgen, het mysterie rond wat er zich achter die dikke muren afspeelt, ver weg van het oog én oor van de gewone mens. 

Het Vlaams Radio Koor brengt die geheime maar oh zo mooie wereld nu naar de concertzaal, en reconstrueert een eredienst zoals die in de Franse koninklijke abdijen van de 18de eeuw beleefd werd. Centraal staat de 17de-eeuwse Messe pour le Port Royal van Marc-Antoine Charpentier, geschreven voor een belangrijke vrouwelijke kloostergemeenschap in Parijs waar zijn zus Marie non was. 

De sacrale en ingetogen sfeer van de eredienst wordt versterkt door de opstelling van het koor: alleen de vrouwen, in een intieme cirkel rond het orgel met chef-dirigent Hervé Niquet – het publiek kan niet anders dan meegevoerd worden naar die unieke wereld van weleer…

Flagey

Programma

Marc-Antoine Charpentier – Messe pour le Port-Royal

Marc-Antoine Charpentier – Motetten

Orgelwerken van André Francois d’Agincour, Guillaume Gabriel Nivers

Einde van de online ticketverkoop om 16:30, verkoop van laatste tickets vanaf 19:15 in de Kerk van Ter Kamerenabdij (alleen cash).

Artiesten

Vlaams Radio Koor

Hervé Niquet, dir.