koop tickets
12 > 10
vri 24.03 - 20:15 - Studio 4

‘How to Read the World?’

Ece Temelkuran, Négar Djavadi, Juan Gabriel Vásquez

Opening Passa Porta Festival

Om gezondheidsredenen moet de Amerikaanse schrijver Paul Auster tot zijn spijt zijn komst naar Brussel annuleren. De openingsavond van het Passa Porta Festival krijgt een nieuwe invulling, en focust op literatuur en politiek: Hoe kunnen we de wereld lezen?

De Turkse Ece Temelkuran, de Iraans-Franse Négar Djavadi en de Colombiaan Juan Gabriel Vásquez bieden - via hun recente werk - een scherp inzicht in de wereld van vandaag dat ze delen op het podium in Flagey. Een uitzonderlijke avond, op maat van het Passa Porta Festival: actueel, meertalig en internationaal.

Flagey, Passa Porta

Programma

Ece Temelkuran (1973) is auteur, journaliste en politiek commentator voor o.a. The Guardian en Le Monde Diplomatique. Zij schrijft ook over controversiële onderwerpen in Turkije, zoals de Koerdische en Armeense kwestie, de vrouwenbeweging en politieke gevangenen.  Auteur van oa Turkey: The Insane and the Melancholy (2016).

Négar Djavadi (1969) vluchtte op tienjarige leeftijd van Iran naar Frankrijk. Haar romandebuut Désorientale  (2016), over drie generaties van een Iraanse familie, werd een overrompelend succes en leverde haar vorige week de Prix Première op.       

Juan Gabriel Vasquez (1973) is een van de meest interessante Spaanstalige auteurs van deze tijd. Zijn werk is in meer dan 28 talen vertaald en bekroond met o.a. de IMPAC Dublin Literary Award en de PEN English Award. Zijn roman over de gewelddadige geschiedenis van zijn thuisland Colombia, De vorm van ruïnes, verscheen deze maand in Nederlandse vertaling. 


Wie gereserveerd had voor de openingsavond met Paul Auster in Flagey wordt persoonlijk gecontacteerd over omboeking of terugbetaling van het ticket. Samen met de auteur en zijn Nederlandse uitgever De Bezige Bij zal literatuurhuis Passa Porta een nieuwe datum zoeken waarop Paul Auster in Flagey over zijn oeuvre en zijn nieuwe boek 4321 zal komen spreken. Wie nu een ticket had voor Auster zal voorrang krijgen bij reservatie wanneer een nieuwe datum met de auteur wordt vastgelegd.

Copyright pictures: Djavadi - Philippe Matsas/Opale/Leemage/Editions Liana Levi / Vásquez - Hermance Triay

Artiesten

Interview door Annelies Beck & Nathalie Skowronek

Plus

EN, FR