gebouw

Flagey
Studio 4
Hall
Studio 5
Studio 1

De culturele ruimte

De ruimte bestemd voor de culturele activiteiten bevindt zich midden in het gebouw en herbergt vijf zalen die verschillen in grootte en functie. Een technisch vacuum tussen de studio’s zorgt ervoor dat ze gelijktijdig voor verschillende activiteiten gebruikt kunnen worden.

De infrastructuur van Flagey werd aangepast met het oogop de nieuwe culturele invulling van het gebouw maar ook in functie van zijn unieke profiel en een polyvalent gebruik. Bij de verschillende ingrepen werd rekening gehouden met het architecturaal en akoestisch patrimonium dat gedeeltelijke geklasseerd is evenals met de veeleisende behoeften van de 21e eeuw.

De zaalcapaciteit van Studio 4 werd uitgebreid door middel van balkons en de technische infrastructuur werd geoptimaliseerd dankzij nieuwe licht- geluids- en filminstallaties. Studio’s 1, 2, 3 en 5 werden ook gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor het publiek en zijn in functie van hun architecturaal en akoestisch karakter geschikt voor zeer uiteenlopende activiteiten.

Ook de onthaalfaciliteiten voor publiek, artiesten en technici werden aangepast en gemoderniseerd.

Naast de publieke ingang op het Heilig-Kruisplein (tegenover de Vijvers van Elsene) ligt het bespreekbureau en ook enkele brasseries die een complementaire werking hebben met de culturele activiteiten.

Rondleidingen

Rondleidingen zijn mogelijk op volgende dagen/uren:

Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag – 12:00 > 17:00

Buiten deze uren zijn we ook altijd één uur voor de start van een evenement geopend, telkens tot aan het begin van de laatste activiteit, dit ook op maandag, zaterdag, zondag en feestdagen.Gelieve contact op te nemen voor meer informatie.

Voor info en reservatie : klik hier.