fr | en
ticketshop become a friend
Colm Tóibín / Brigitte Lacombe

Meet the author: Colm Tóibín

Met Brooklyn, zijn roman over een jonge vrouw die in de jaren 50 Ierland verlaat om in New York haar geluk te beproeven, beleefde Colm Tóibín zijn commerciële doorbraak. Het boek vond vele lezers, de verfilming werd genomineerd voor drie Oscars en het hoofdpersonage stal vele harten. Nu is er met Long Island een vervolg. Tóibín komt er in Brussel over praten met Annelies Beck.

Colm Tóibín (1955) is een van de meest gelezen hedendaagse Ierse schrijvers. Hij schrijft zowel fictie als non-fictie en kreeg talloze nominaties en prijzen voor zijn werk. Zijn bekendste romans zijn The Blackwater Lightship, Brooklyn, The Master en The Testament of Mary. In 2024 verscheen Long Island, de langverwachte sequel van Brooklyn. Hij doceerde aan de University of Manchester, de University of Liverpool en Columbia University in New York.

Annelies Beck (1973) is schrijfster, journaliste en anker van Terzake. Ze schreef twee romans: Over het kanaal (2011), een historische roman die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, en Toekomstkoorts (2019), over een Belgische poging tot kolonisatie in Brazilië.

Flagey, Passa Porta