fr | en
ticketshop become a friend

Sazgen Sazy

Tijdloze melodieën van de Kazachse steppen

Het Folklore Ensemble "Sazgen Sazy" werd opgericht in 1981 en heeft de Kazachse muziek populair gemaakt door voortdurend te zoeken naar nieuwe benaderingen, combinaties van muzikale stijlen en samenwerkingsverbanden. Om het rijke muzikale erfgoed van Kazachstan te weerspiegelen bespeelt elke muzikant van "Sazgen Sazy" verschillende muziekinstrumenten die variëren van de bekende dombyra, zhetyghen, sherter, sybyzghy en saz syrnai tot oude maar gerenoveerde instrumenten zoals adyrna, sazghen, narkobyz, enz.

De artiesten van het ensemble hechten veel belang aan de ontwikkeling van hun artistieke vaardigheden, professionaliteit, virtuositeit en uitstekende kennis van de Kazachse muzikale tradities. Op het repertoire staan beroemde stukken Kazachse muziek van Kurmangazy, Tattimbet en Sughur, maar ook bewerkingen van verschillende klassieke stukken op oude Kazachse instrumenten. De kenners en echte muziekliefhebbers herkennen "Sazgen Sazy", want het ensemble heeft opgetreden in Zwitserland, Zuid-Korea, Japan, Nederland, Italië, Spanje, China, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk.

Het concert wordt mede georganiseerd door de Missie van Kazachstan in Brussel, die de inwoners van Brussel graag uitnodigt voor deze zeldzame avond met traditionele Kazachse muziek.

Embassy of Kazakhstan

Meer weten
«Сазген сазы» фольклорлы-этнографиялық ансамблінің