fr | en
ticketshop become a friend
En Avant !

En Avant ! Internationale dag van de rechten van het kind

Bij de gelegenheid van de internationale dag van de rechten van het kind, heeft de Federatie Wallonië-Brussel een evenement opgezet om jong en oud op ludieke en feestelijke wijze bewust te maken van de rechten van het kind. België heeft net als bijna alle andere landen ter wereld het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind geratificeerd, dat op 20 november 1989 door de Verenigde Naties aangenomen is. Het verdrag definieert een kind als ieder mens onder de 18 jaar. Het is gebaseerd op vier fundamentele beginselen: non-discriminatie, het hoogste belang van het kind, het recht op leven, overleven en ontwikkeling, en ten slotte participatie.

Het festival En Avant! sluit graag aan bij deze beginselen. Het staat open voor alle kinderen en jongeren en is volledig gratis. Het biedt creatieve activiteiten, culinaire workshops, concerten, filmvertoningen, sport, expressie en vele andere activiteiten.

Dus, jullie die tussen 0 en 18 jaar oud zijn, waar jullie ook vandaan komen, welke taal jullie ook spreken, we wensen dat jullie genieten van dit festival, dat jullie vandaag genieten van jullie recht op vrije tijd... en van al jullie rechten het hele jaar door.