fr | en
ticketshop become a friend
Aleksey Shadrin / Christian-Pierre La Marca / Marie Hallynck / / Marco Borggreve / Veerle Vercauteren

Liefdesbrieven

Romantische mijmering: liefdesbrieven tussen cellisten 

Sluit je aan bij drie beroemde cellisten: Aleksey Shadrin, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2022; Christian-Pierre La Marca, Franse cellist die bekend staat voor zijn poëtische stijl; en Marie Hallynck, een toonaangevende Belgische cello-stem - samen met pianisten Lily Maisky en Muhiddin Dürrüoglu voor een betoverende reis door het romantische repertoire met het aanpassingsvermogen van de cello.

Het concert zal beginnen met Schuberts sublieme Arpeggione-sonate, een meesterwerk van lyrische schoonheid (aangepast voor de cello van het zessnarige 19e-eeuwse instrument) uitgevoerd door Aleksey Shadrin en Lily Maisky. Christian-Pierre La Marca en Lily Maisky zullen ons vervolgens een tedere interpretatie bieden van Clara Schumanns emotionele Drie Romances en twee juweeltjes uit de FAE-sonate: het elegante Intermezzo van Robert Schumann en het vurige Scherzo van Brahms, allemaal werken aangepast van de viool en te horen op La Marca's nieuwste cd, "Love Letters". Na de pauze zullen ze terugkeren met Franchomme's angstaanjagend mooie Nocturne in C mineur, van wie wordt gespeculeerd dat hij belangrijke bijdragen heeft geleverd aan Chopins Cellosonate, een krachtig werk vol drama en diepe emotie die gepresenteerd zal worden door het dynamische Belgische duo Marie Hallynck en Muhiddin Dürrüoglu!

Mis dit buitengewone moment van romantische gelukzaligheid niet, die tot leven wordt gebracht door enkel van de meest poëtische artiesten van onze tijd! 

Reserveer uw plaatsen voor een onvergetelijke namiddag!

Brussels Cello Festival 2024