fr | en
ticketshop become a friend
Anne Gastinel / Marie Hallynck / Frans Helmerson / Gary-Hoffman / Julien Mignot / Veerle Vercauteren / / William-Beaucardet

Galaconcert

Samen in België: ultieme celloreünie van tijdloze klassiekers! 

Kom naar een buitengewoon concert met alle festivalartiesten en jonge talenten van het Brussels Cello Festival 2024, die samen op het podium zullen staan om dit boeiende programma tot leven te brengen.

De avond zal geopend worden door meestercellist Gary Hoffman die zijn diepgaande kunstenaarschap demonstreert in Enrique Granados' Intermezzo van Goyescas en Gaspar Cassadó's suggestieve Suite voor cello solo. Bereid je daarna voor op een reis door emotionele diepten met de dramatische Prelude van Sjostakovitsj  en de gepassioneerde ritmes van Carlos Gardel's beroemde melodie, Por una Cabeza. Frans Helmerson zal vervolgens ons betoveren met Dvořáks lyrische Waldesruhe, gevolgd door de uitvoering van David Poppers uitbundige Polonaise de Concert door de festivalartiesten.

Na de pauze zal het concert verder gaan met een spannende reeks orkestrale meesterwerken, aangepast voor een massaal cello-ensemble. George Gershwin's iconische Rhapsody in Blue verblindt met zijn met jazz doordrenkte schittering, terwijl Richard Strauss' aangrijpende Finale van Don Quichot een dramatisch moment van eenzaamheid oplevert. Ervaar de levendige ritmes van Wilhelm Kaiser-Lindemann's Bossa Nova - Variações Brasileiras en laat onze festivalartiesten je de nacht in sturen met een krachtige, betoverende finale van Maurice Ravels triomfantelijke Boléro.

Dompel jezelf onder in een nacht van uitzonderlijke cellistische pracht, met enkele van de grootste talenten in de klassieke wereld van vandaag! 

Mis deze unieke kans niet om vandaag vriendschap en kameraadschap te vieren met je favoriete cellisten!

Brussels Cello Festival 2024