fr | en
ticketshop become a friend
Santiago Cañón-Valencia / Andrea Casarrubios / Pierre Fontenelle / Taeguk Mun / / Sophie Zhai / Académie Jaroussky - Amandine Lauriol / Sangwook Lee

Soundscapes

Levende meesterwerken

Ga met ons mee voor een inspirerende ochtend met innovatieve cellisten Santiago Cañón-Valencia, Andrea Casarrubios, Pierre Fontenelle en Taeguk Mun samen met pianiste Stephanie Proot terwijl ze moderne soundscapes creëren die getuigen van de tijdloze expressie van de cello-stem.

Het concert zal beginnen met het jonge Belgische talent Pierre Fontenelle die Philia van cellist-componist Jean-Paul Dessy zal uitvoeren, een contemplatief werk dat diepe emotionele verbanden onderzoekt. De schijnwerpers zullen richten zich vervolgen richten op Andrea Casarrubios, de Spaans-Amerikaanse componiste-celliste die haar eigen Three Pieces for Cello and Piano zal uitvoeren - drie beeldende composities geïnspireerd door de natuur, poëzie en cultureel erfgoed. Later wordt ze vergezeld door Taeguk Mun en Pierre Fontenelle voor haar boeiende werk, Maktub for Three Cellos, een stuk dat eenheid en dialoog tussen de artiesten belichaamt.

Daarna zal een andere moderne Colombiaanse cellist-componist aan het licht komen, Santiago Cañón-Valencia, die zijn compositorische bekwaamheid demonstreert met Ascenso hacia lo profundo, een diep introspectief stuk dat thema's als opkomst en introspectie verkent. Het programma wordt afgesloten met Cañón-Valencia's levendige interpretatie van Alberto Ginastera's Pampeana No. 2, een dynamisch werk geïnspireerd door de ritmes en de geest van de Argentijnse volksmuziek.

Ervaar een onderdompeling in moderne cello-soundscapes gemaakt door degenen die zij aan zij met ons leven in deze gekke tijd! 

Reserveer nu uw tickets voor een concert dat even ontroerend als introspectief belooft te worden!

Brussels Cello Festival 2024