fr | en
ticketshop become a friend

Le Sacre du Printemps

Een artistieke reis over klimaatverandering

Het Helleens Instituut voor Culturele Diplomatie - België werkt samen met Alexandros Sarakenidis en Pelly Angelopoulou.

In een unieke en prikkelende voorstelling nemen de gerenommeerde Griekse pianist Alexandros Sarakenidis en de visionaire Belgisch-Griekse beeldend kunstenaar Pelly Angelopoulou ons mee op een prachtige artistieke reis, die ons uitnodigt na te denken over een van de meest urgente kwesties van onze tijd: klimaatverandering. Een solopianoconcert van Alexandros, gecombineerd met het krachtige beeldende werk van Pelly, zal zorgen voor een unieke ervaring in de majestueuze zaal van Flagey.

Alexandros Sarakenidis, een Griekse pianist die al tien jaar in België woont, brengt zijn uitzonderlijke kunst naar het podium. Na zijn studies in Leuven, onder leiding van de beroemde Amerikaanse pianist Alan Weiss, heeft Alexandros zich snel gevestigd op de Europese klassieke muziekscène. Hij heeft prijzen gewonnen op prestigieuze nationale en internationale wedstrijden. Zijn uitvoeringen, zowel als solist als in kamermuziek, worden gekenmerkt door een diepe expressie en technische beheersing die het publiek in heel Europa weten te boeien.

Pelly Angelopoulou, een Belgisch-Griekse beeldend kunstenaar met een wereldwijde reputatie, heeft haar werk tentoongesteld op vooraanstaande locaties zoals de Biënnale van Moskou, Japanse musea en het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel. Sinds 2017 werkt zij samen met de Franse fotograaf Axel Leotard aan de Π+A-projecten, een serie visuele verhalen die de complexiteit van de menselijke conditie onderzoeken. Haar werk, vaak omschreven als “politieke romans geschreven door beelden,” vindt een natuurlijke synergie met Alexandros’ expressieve pianospel.

Om deze meeslepende ervaring compleet te maken, zal Tatjana Poznakova, student en actief lid van ons Instituut, haar monoloog “Mijn rechten als Moeder Natuur” presenteren, waarin ze een indringende reflectie biedt op de relatie tussen de mens en de natuur.

In deze uitzonderlijke samenwerking wordt het podium een canvas waar muziek en beeldende kunst samenkomen om ons collectief bewustzijn wakker te schudden. Alexandros’ dynamische piano interpretaties, gecombineerd met Pelly’s indrukwekkende visuele verhalen, maken dit concert tot een diepe reflectie over het fragiele evenwicht van het leven op aarde. Samen herinneren ze ons eraan dat, net zoals in Le Sacre du Printemps, de natuur veerkrachtig is, maar alleen als wij haar koesteren.

Hellenic Institute of Cultural Diplomacy in Belgium