fr | en
ticketshop become a friend
Michael Anastassiades
Michael Anastassiades / Helene Binet

Michael Anastassiades

Brussels Design September

Michael Anastassiades studeerde burgerlijk ingenieur aan het Imperial college of Sciences in Londen en geneeskunde vooraleer hij zijn master in industrieel design behaalde aan het Royal College of Arts. Hij werkt en leeft in Londen.

Michael Anastassiades opent in 1994 zijn agentschap voor design in Londen om zijn visie over hedendaagse esthetiek en cultuur uit te bouwen doorheen een specifiek materiaal gebruik. Hij bevindt zich op het grensgebied tussen industrieel design, sculptuur en decoratieve kunsten. Zijn werk leidt tot dialoog, participatie en interactie. Hij ontwerpt minimalistische objecten, vooral mondaine gebruiksvoorwerpen, maar steeds met zijn herkenbare en onverwachte vitaliteit.

Het werk van Michael Anastassiades is opgenomen in de permanente collecties van het MoMa (Museum of Modern Art) in New-York, het FRAC te Orléans in Frankrijk, het MAK in Vienna, het Victoria and Albert Museum en het Craft Council in Londen.

Zijn solotentoonstellingen omvatten « Time and Again » in het Geymüllerschlössel / MAK in Vienna, « To Be Perfectly Frank » in het Svenskt Tenn te Stockholm, « Norfolk House Music Room » in het Victoria and Albert Museum te Londen, « Chypre Présidence » in het Europees parlement te Brussel. Zijn meest recente tentoonstelling exploreert wat Anastassiades «the contemporary fears of modern Cyprus» noemt, geïntituleerd als « Refreshing the actual page » in het hedendaagse kunstcentrum van Nicosia te Cyprus, en de collectie « General Illuminations », in het kader van de tentoonstelling « Doings on Time and Light » in de Rodéo galerie in Istanbul.

Hij ontwerpt eveneens voor tal van merken, onder andere Ltd, FLOS, Lobmery en Svenskt. In 2007 begint hij zijn eigen bedrijf om gelimiteerde edities van zijn eigen ontwerpen te produceren waaronder juwelen, verlichting, meubilair en decoratie objecten.

De filosofie van zijn studio is gebaseerd op permanent research van het uitzonderlijk eclecticisme en de tijdloosheid van design.

www.michelanastassiades.com

Flagey, Design September